Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 15:02 - За сесията от днес , многострадалният ни местен футбол , и разни други смешки и карикатури . ..
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         Навършващият се утре вече  5 / пети / месец  от третият мандат на това - за мен лично  управление  на  Лъжата на Дарин Димитров като кмет на шайката  made in Герб  +  "2 в 1 " активен гинеколог ,  се "гарнира" днес  с редовното  заседание на Общински съвет - Търговище . 

         В началото  искам да им напомня , че явно увлечени да уреждат близкият си кръг от лица и интереси , свързани с ХИТА  строителство сега  в града  , управата ни очевадно проспа да включи в Д Р  необходимите  Решения , свързани с подготовката и организацията на най - старата традиция за този град , а именно - провеждането на Пролетният панаир в началото на месец май !    

        Конграчулеишън за това !  

        Председателят на Общинския  съвет Тахир Тахиров продължава да чете както Дявола Евангелието , и за пореден път не обяви на микрофон  имената на петте  съветника , подали пред него Декларации за Конфликт на интереси по  Докладни записки . 

        Те  трябва да излязат и  от залата на сесията  по време на обсъждане и гласуване на самите Решенията по тези конкретни Докладни , за които сами  са го информирали преди това  -  очевадно е обаче  , че тези Стандарти на поведение  все още  са много високи за г-н Тахиров . . . 

       Ще му се наложи  да ги  покрие бързо , обаче  -  както и да предстане да крие поименното гласуване на съветниците по някои щекотливи за "ДПС + ГЕРБ"   местната  управляваща Сглобка Решения  -  трупайки системно такива пропуски   умишлено той  , може пък и друг в близко време  като Председател на Общинсикят ни съвет да получава около 5 000  лева отлична във всяко отношение заплата за района ни , все пак !     

       За мен дори  неприсъствието на кметовете / и наместниците /  на 50 - те села в Общината в залата на заседанията на Общинският съвет -  една многогодишна традиция в Търговище , е израз и на сериозно Неуважение към публичната Покана от г-н Тахиров към тях , даже   . . .    

       И докато много набързо той си  натрупа няколко неща до сега поведението си  , върху които трябва да се замисли много  сериозно -  както  и да промени ! , ето и другите Акценти , също така доволно тъжни и противоречиви .  


      Липсата на брой на в-к "Знаме" - за жалост на всички ни  , отдавна вече бившият "Флагман"  на местната журналистика през тази седмица , е като една  прелюдия за  състоянието на  общинските ни  дружества за 2023 година . 

    Което е също така  тъжно , разбира се . . .  

     Т. нар. ни Общинска икономика беше системно докарана до вегетиращо  състояние още от времето на Мирев  , което беше задълбочено с много спорното преобразуване на част от дружествата ни  в Общински предприятия за които е ясно , че не могат да формират  печалба .  

     След на практика - почти подарените през годините  атрактивни Общински активи на хора с "красни имена"   , въпросът с ниските Местни Приходи на Общината ни стана хроничен  , естествено . 

     Като прибавим и факта , че в момента само управителят на "Общински пазари" ЕООД не е пенсионер / което е горе - долу и  единственото положително при него /  , картинката става особено мрачна , за съжаление . . .  


      Системните Лъжи и дребни измами за мен вече са станали като  запазена марка на управлението на Дарин Димитров през  деветата му  година и като кмет   . 


      Повече дори  от цинично е поредното участие на нашата Община в Процедурата  за присъждане на Европейският етикет за добро управление на местно ниво , както и за  придържането на 12 - те Принципа на  демократично и добро местно управление на Съвета на Европа - ха , ха , ха , ясно ми е Защо и не ги изписват поотделно тези принципи - от Срам , че не могат да ги доближат - не да ги покрият с действията си !  


     За футбола ни многострадален на края не остана много място , но все пак мисля , че трябва да отбележа важното .   

     След като през 2013 година Т. Танев - мажоритарен собственик на ПФК Светкавица 1922 АД  чрез " ЕМУ " АД  - на практика закри Професионалният мъжки футбол в града ни , падането му надолу по стръмното стана свободно !  


     Опитвайки се да замажат положението  - а и по някакъв начин Мирев да излезе от ситуацията , набързо беше учреден ФК " Светкавица - Търговище " , които се "закачи" за участие във "В" Аматьорската ни В група . . .  

     На следващата година се учреди и ФК " Светкавица - 2014 " , водещ някаква   дейност с тренировки на деца  като е факт , че този клуб определено се толерира от управата ни . 

     В детайли около средствата , които се отпускат от бюджета на  Общината / и които са ДВА ПЪТИ по - малко от средствата , които подсигурява напремер Община Попово за Черноломец например  , обаче ! / , ще пиша и говоря и за напред аз , разбира се .  


     Най - интересното около обсъждането на тази поредна местна футболна  Драма се случи на заседанието на двете П К - Икономическа и Правна в понеделник , 25.03. 24 г .   
      На него лично Хамди Илиязов призова управата ни да заведе Иск в Прокуратурата срещу бившият мажоритарен собственик на ПФК Светкавица 1922 АД - в лицето на г-н Петко Матеев , и да си върне придобитите от него Общински имоти  -  Апортна вноска , с която  Общината ни участва при учредяването на това Дружество !   

     С въпросните средства десетина години издръжката на футбола била подсигурена за напред , ти да видиш . . .  

      Уникално беше да се види това нещо на живо тогава  , за мен лично това показва , че  двамата са влошили много  своите взаимотношения в последните години , явно  . 

       Тук е мястото да припомня на г-н Илиязов , че той лично като общински съветник / и групата на ДПС като цяло , разбира се ! / ,  преди двадесетина години ПОДКРЕПИХА Плътно  с гласовете си в Общинският съвет  , за да може да се извърши тази цялата СХЕМА  тогава !  , като  нещата между тях двамата са били съвсем различни . . . 
 

       Сигналът до Окръжна Прокуратура Търговище за това -  на практика Източване на тези Общински активи ,  го подадох аз още през 2013 год. ! 
 
      С  Постановление от 05. 12. 2013 година Николай Казаков - зам. Окръжен прокурор тогава ,  Отказа да образува Досъдебно производство твърдейки ,   че според него Всичко в тази грозна и крадлива  Схема просто  е точно . . . 


       Конграчулейшън за блюстителя на Закона и Справедливостта !   



       КУРАЖ   И   СВЕТЛИНА  !   

     

     

     


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1346020
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930